Diensten

Voor het stofferen, repareren en op maat maken van meubels & kussens. Denk aan banken, stoelen en tapijten in caravans en boten.

Meubelstoffering

Meubelstoffering kun je indelen in 2 categorieen het klassieke stofferen en het moderne stofferen.

Bij het klassiek stofferen kunt u denken aan de meubels uit grootmoeders tijd. We beginnen bij de beuken romp en kijken of de verbindingen nog degelijk in elkaar zitten en repareren het als het nodig is. Daarna bouwen we de romp weer traditioneel op met de materialen die vroeger ook gebruikt werden. Jutensingels, veren en crin (steppe gras). Deze manier van stofferen is erg arbeidsintensief en wordt ook niet meer door iedereen gedaan. We kunnen ook een manier gebruiken die sneller en goedkoper is, maar waarbij we toch de klassieke veren gebruiken, alleen deze anders afdekken zodat de uitstraling wel klassiek blijf.

Bij modern stofferen worden de meubels met materialen opgebouwd die tegenwoordig veel gebruikt worden, waardoor men een andere opbouw krijgt dan bij de klassieke methode. Hierbij gebruiken we veel polyether en koudschuim. Deze meubels bestaan vaak uit losse elementen die je uit elkaar kunt halen.

Dit allen doen we als stukgoederen als voor grootschalige projecten. Door een gedegen voorbereiding en planning zijn we in staat " vakmanschap in veelvoud" te realiseren. Onderscheid in vakmanschap is niet altijd zichtbaar maar verhoogt wel de duurzaamheid!

We hebben een grote collectie meubelstoffen. Van modern tot klassiek afkomstig van de gerenomeerde stoffenhuizen. Waarden als trekkracht, lichtechtheid en slijtweerstand maken deel uit van onze selectieprocedure.

Kortom Meubelstoffeerderij Schilstra heeft zowel de kennis als het vakmanschap in huis om uw plan tot een goed einde te brengen zonder concessies te doen aan het echte ambacht.

 

basics_4cimagesCAI5IO8D

Kvk-nummer: 01111021 | Btw-ID: NL 001429573 B93 | Telefoonnummer: 0512-751243 / 06-20565009 | Plaats: Drachten | Emailadres: info@meubelstoffeerderijschilstra.nl


 

JoomSpirit